کلنگ زنی بدون قرارداد؛ ابهام در پروژه خودروهای برقی

کلگ زنی پر سر و صدای پروژه تولید خودروهای هیبریدی و برقی در کهگیلویه و بویراحمد، با واکنش تند مسئولان سازمان شهرک های صنعتی کشور همراه شده است.

خبرگزاری تسنیم از یاسوج، کلنگ زنی پر سر و صدای پروژه تولید خودروهای هیبریدی و برقی در کهگیلویه و بویراحمد، با واکنش تند برخی مسئولان سازمان شهرک های صنعتی کشور و ابهامات مالی و قانونی فراوان همراه شده، پروژه 504 میلیون دلاری که بدون امضای قرارداد و با تخفیف 50 درصدی زمین به سرمایه گذار واگذار شده است.

اخبار رسیده حکایت از این داد مسئولان شرکت شهرک های صنعتی ایران، ضمن انتقاد شدید از انجام مراسم کلنگ زنی پیش از امضای قرارداد واگذاری زمین، این اقدام را مغایر با قوانین و مقررات دانسته و خواستار توضیحاتی از سوی سرپرست شهرک های صنعتی شده اند.

سرپرست شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد در توجیه این اقدام، مسئولیت را متوجه استاندار دانسته و ادعا کرده است تحت فشار وی برای انجام این کار بوده است. این ادعا، گمانه زنی ها در مورد دخالت احتمالی مقامات استانی در این پروژه را افزایش داده است.

اما ابهامات به اینجا ختم نمی شود، اطلاعات دریافتی نشان می دهد که سرمایه گذار هنوز هزینه کامل انتفاع زمین را پرداخت نکرده است. این موضوع، با توجه به بهره مندی وی از تخفیف 50 درصدی در قیمت زمین، سوالات جدی در مورد توانایی مالی وی برای اجرای این پروژه عظیم را به دنبال داشته است، کارشناسان اقتصادی، توانایی سرمایه گذاری که در خرید زمین با تخفیف قابل توجهی مواجه بوده است را برای اجرای پروژه ای با این مقیاس، مورد تردید قرار داده اند.

در حال حاضر بازتاب این موضوع در رسانه ها و نهادهای نظارتی، فشارها برای بررسی دقیق تر این پروژه و شفاف سازی در مورد تمامی ابعاد آن را افزایش داده است، نتایج این بررسی ها، تاثیر قابل توجهی بر سرنوشت این پروژه ملی خواهد داشت.

با وجود تماس های گرفته شده محسن ضامن فر، سرپرست شرکت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد حاضر به پاسخگویی نشد، البته ضامن فر 20 اردیبهشت ماه در گفت وگویی با خبرنگار تسنیم گفته بود که هنوز بخشی از پول زمین مورد نیاز طرح تولید خودروهای هیبریدی و برقی در مارگون پرداخت نشده، اما مشکلی ندارد، پرداخت می کنند.

معتقدیم توسعه اقتصادی هر کشور، منطقه و شهری از راه سرمایه گذاری می گذرد و بدون سرمایه گذاری امکان توسعه اقتصادی وجود ندارد و هر فردی بتواند ریالی در منطقه ای هزینه کند باید دست آن را بوسید، به ویژه سرمایه گذار توانمندی که بتواند فایناس خارجی(تامین منابع مالی) نیز داشته باشد، این جزو افتخارات بوده و باید خاک پایش را توتیای چشم قرار داد، ولی نباید از حول حلیم در دیگ افتاد و باید درست و اصولی اهلیت و صلاحیت سرمایه گذار را مورد بررسی قرار داد و زمانی که به یقین رسیدیم که فرد کننده است باید با تمام توان به استقبال وی رفت و فرش قرمز برایش پهن کرد، زیرا اگر در وسط کار سرعت قطار سرمایه گذار متوقف شد و به سمت فسخ قرارداد زمین واگذاری شده و دیگر موراد رفت، خسارت جبران ناپذیری به فرایند سرمایه گذاری در این دیار وارد خواهد شد.

سخن آخر اینکه طرح تولید خودروهای هیبریدی و برقی در مارگون، فرصتی ارزشمند برای توسعه اقتصادی و صنعتی این منطقه است، با این حال موفقیت این طرح، مستلزم پاسخگویی به سوالات و ابهامات موجود، رعایت قوانین و مقررات و تامین مالی پایدار است، در غیر این صورت این سرمایه گذاری عظیم، می تواند به یک سراب تبدیل شود و خسارات جبران ناپذیری را به منطقه وارد کند.

انتهای پیام/

نظرات

captcha